19 Ağustos 2013 Pazartesi

21.gün: Sombor-Dunapataj (124km.)

Mesafe: 124km.
Süre: 6sa.13dk.
Konaklama: Çadır
Tarih: 27.07.2012

Sırbistan’ın son gününde aşırı sıcaktan kurtulmuştuk. Sıcaklık mevsim normallerine dönmüştü. Günün 25.km’lerinde Sırp-Macar sınırına geldik. Sırbistan’da çok güzel anılar biriktirdikten sonra Macaristan’a, başka bir deyişle çıkmamak üzere AB topraklarına girdik.



Bugün için kalacak yerimiz yoktu, gidebildiğimiz yere kadar gidecek ve çadır atacaktık. Macar yolları fena değil, idare eder. Eski araba yolunu bisiklet yolu yapmışlar, oradan sürdük uzun bir süre. Yolun düz ve rüzgarın olmadığı bu günde, saatteki hızımız 20km/s.in altına düşmüyordu.


Evet ilk su sorunu yaşayan ben oldum. Marketten su aldığımı zannedip, kafama diktim. Klasik bir olay, su yerine soda almışımJ Daha sonra öğrendik tabi “onhe” yazanlardan almamız gerektiğini. Rüzgar akşama doğru ben de varım dedi. Hava kararmadan çadır kuralım dedik, o ara Dunapataj’a varmıştık.  Tarlanın birine çadırı attık. Gece üzerimize doğru at gelince öğrendik ki; burası at koşturulan bir parkurun olduğu tarlaymış. Zaten o bölgenin neden bu kadar düz ve hafif yüksekte olduğuna şaşırmıştık:) Tuna hemen ötede akıyordu. Dolayısıyla bir sürü sivrisinek vardı. Siz siz olun yazın sinek kovucu olmadan tura çıkmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder