26 Eylül 2013 Perşembe

36.gün: Frankfurt-Koblenz (151km.)

Mesafe: 151km.
Süre: 7sa. 16dk.
Konaklama: Christine’in evi (CS)
Tarih: 11.08.2012

Nehirleri takip ederek ilerlemeye devam. Uzun bir süre Maine kenarından sürdükten sonra, Maine ile Ren nehrinin kesiştiği yere vardık. Ren’in bu kısmından Koblenz’e kadar yaklaşık 65km. boyunca birçok kale gördük irili ufaklı.

Daha sonra da Loreley kayasının yanından geçtik. Efsaneye göre bu kayada Loreley isimli bir denizkızı yaşarmış ve güzelliğine aldanan birçok kaptanın gemisinin batmasına neden olmuş. Gerçekte ise; tam burada suyun altında çok büyük bir kayanın varmış ve kaptanlar bu kayayı göremeyip, çarpmışlar ve gemilerini batmaktan kurtaramamışlar.


Gece 11’e kadar Koblenz’e varmalıydık, şehir merkezinde çok büyük bir havai fişek gösterisi olacaktı ama malesef varamadık. Christine bize tren garında beklememizi söylemişti. Uzun bir süre bekledikten sonra bir mesaj aldık ondan. Mesajda, ben daha fazla bekleyemeyeceğim, sabah işe gideceğim, evi biliyorsunuz, anahtarı paspasın altına koyacağım. Şok! Tam birbirimize bakıp, napıcaz olum derken, Chistine ile karşılaştık, baya gergindi. Bisikletleri gara kilitleyip, eve geçtik. O hemen yattı. Bize hazırladığı oda çok şirindi, küçük şekerler bile vardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder