26 Eylül 2013 Perşembe

29.gün: Viyana-St.Panteleon (163km.)

Mesafe: 163km.
Süre: 7sa.42dk.
Konaklama: Manfred ve Maria’nın çiftlik evi
Tarih: 04.08.2012

Bir günlük aranın ardından tekrar yollardaydık. Yolumuz uzundu, Linz, 180km. Her şey güzel başlamıştı aslında ta ki, yağmur, şimşek, yıldırım bizi yakalayana kadar.

Erken sayılabilecek bir saatte yola çıkmıştık, yağmurla birlikte. Bir saat kadar yağmurla birlikte sürdükten sonra Viyana çıkışında yağmur kesildi. İlerleyen saatlerde hava iyice açtı. Uzun bir aradan sonra iniş ve çıkışlarla karşılaştık. Hele bir iniş vardı ki çok keyifliydi. Menderesler yaparak indik aşağıyaJ

Avusturya’nın yolları çok düzgün. Yamalı, çukurlu, yarık Bulgaristan-Sırbistan yollarından sonra çok iyi geldi. Tempomuza bakılırsa akşam Linz’de olmamız gerekiyordu. Ancak Linz’e yaklaşık 30km. kala inanılmaz bir sağanak yağmur başladı. Hiç böyle bir yağmura yakaladığımı hatırlamıyorum. Aslında başlarda gayet iyiydi yağmurda sürmek, çocuklaşmak, ıslanmak, kirlenmek.

Maria'nın bizim için hazırladığı yataklar.
Tepeye vardığımızda şimşekler çakıyordu. Ara ara düşen yıldırımları görebiliyorduk. Korkmaya başladık, etrafta sığınacak bir yerleşim yoktu, görüş mesafesi 2 metreye kadar düşmüştü, gözlerimizi zor açıyorduk. Öyle ki arabalar bile yol kenarına çekilmiş, sürücüler doluya dönen  yağmurun hatta gökten düşen küçük taş parçalarının bitmesini bekliyorlardı. Bu şekilde ilerleyemezdik. Çadır atalım dedik ama her taraf göl olmuştu. Bu sırada pus biraz dağıldı ve hemen ileride küçük bir kulübe gördük. Tam oraya sığınacaktık ki; kadının birisi arabasıyla yanaştı ve onu takip etmemizi söyledi. Bir çiftlik evinin önünde durduk. Kadın bizi içeri aldı. Maria. Hayatımızı kurtarmıştı belki de. Bize havlu verdi kurulandık, kahve ve kek ikram etti, gece burada konaklayabileceğimizi söyledi. Böyle olunca Linz yarına kalmıştı.

Şunu söylemeden de geçemeyeceğim, ırklara karşı aşırı bir ön yargım yoktur ama olsaydı da herhalde bu turda yok olurdu. Çünkü insan olmanın dili bir, Bulgarı, Sırpı, Avusturyalısı vs. hepsi çok yardımcı oldular. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder