26 Eylül 2013 Perşembe

30.gün: St.Panteleon-Passau (121km.)

Mesafe: 121km.
Süre: 6sa.09dk.
Konaklama: Barbara’nın evi (CS)
Tarih: 05.08.2012


Köy insanı sabah erken kalkıyor, biz de onlara ayak uydurup 6’da uyandık. Maria bize reçel kahve, domates, türlü türlü salamdan oluşan kahvaltı hazırlamıştı. Türkiye’ye gelmişler daha önce ve iki hafta sonra da Kemer’e gideceklermiş ailecek. Teşekkür ediyoruz her şey için ve Almanya için sürmeye başlıyoruz.

Dün gece iyi ki, o kötü havada Linz'e gitmeye çalışmamışız. Hem yolumuz çokmuş hem de yokuş çıkmamız gerekiyormuş. Öğlene doğru Linz’e vardık. İnternet için genellikle Mc.Donaldsları kullanıyoruz. İnternet ücretsiz. Yolun ortalarında Tuna’ya tekrar kavuşuyoruz. Tuna buradaki güzelliklerde de başrolde. Alabildiğine yeşil, ormanlık alanlardan geçiyoruz. Bisiklet yolları tam kenarından geçiyor Tuna’nın, gayette düzgün yollar, hızlı kat ediyoruz bu bölümleri. Tabela yine yok fark etmiyoruz Almanya’ya girdiğimizi.

Etrafımızı yine kara bulutlar sarmaya başlamıştı ki; Almanya’da ki ilk durağımız Passau’ya varıyoruz. Şehirdeki köprüler, binalar çok renkli ve tarih kokuyor şehrin Arnavut kaldırımları. Burada CS’den Barbara ile buluşuyoruz. Eve girdiğimiz anda yağmur bastırıyor, bu kez ucuz kurtuluyoruz, peki ya yarın?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder