26 Eylül 2013 Perşembe

27.gün: Bratislava-Viyana (91km.)

Mesafe: 91km.
Süre: 4sa.35dk.
Konaklama: Neco’nun yurdu
Tarih: 02.08.2012

Kaldığımız hostele 32euro ödedik, aslında 28euroydu ama bazı şehirlerde şehir vergisi adı altında ayakbastı parası gibi bir ücret alıyorlar. Kişi başı 2euro idi. Daha önce gittiğim Roma’da da aynı şeyi yaşamıştım.

Tuna üzerindeki Yeniköprü(Novi Most)’den şehrin diğer yakasına geçtik. Burası EuroVelo 6 İle 13(Iron Curtain) rotasının kesişim noktasıydı. Soğuk Savaş döneminde Avrupa yaklaşık yarım yy.boyunca kuzeyden güneye ayrılmıştı. Bu rotada, buna itafen Norveç-Rusya sınırından başlayıp Karadeniz’e kadar uzanmaktadır. Neyse başka zaman Iron Curtain.
                           http://www.ironcurtaintrail.eu/en/die_etappen/index.html

Günün başlarında sadece bisikletlilere ait olan geniş yollardan sürdük. Yolda lastiği patlamış Zuzanna isimli Slovak bisikletçiye rastladık. Sanki turun başından beri bu anı bekliyordum. Hemen alet edevat takımını çıkartıp lastiği değiştirdik ve uğurladık Zuska’yıJ

Avusturya’ya geçtiğimizi tabeladaki yazıların Almancaya dönmesinden anladık. Öyle güle güle Slovakya ya da Avusturya’ya hoş geldiniz türünden bir tabela yoktu. Turun sıcak günlerinden biriydi, her zaman olduğu gibi yolu şaşırıp bisiklet yolundan çıktık. Köylerden geçiyoruz, suyumuz az market arıyoruz yok. Oto galeri var ama market, çeşme yok. Balkanlar su açısından rahattı, yol üzerinde çeşmelere rastlıyorduk. İki köy daha geçmemiz gerekti market bulabilmek için. Markete vardığımızda ise odometre 2000. km.'yi gösteriyordu.

Viyana’ya vardığımızı da trafiğin artmasından anladık. Tabela yine yok. Biraz daha ilerliyoruz ve bisiklet trafiği başlıyor. Her yerde bisiklet süren insanlar, karınca sürüsü gibi. Bisikletliler için trafik ışıkları bile yapmışlar. İnsanlar genelde kasksız kullanıyorlar. Havanın kararmasına yakın Neco ile buluşacağımız Batı Tren Garına varıyoruz. 5 dakika sonra Neco elinde biralarla geliyor. Yorgunluk birası olacak illaki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder