26 Eylül 2013 Perşembe

31.gün: Passau-Bogen (89km.)

Mesafe: 89km.
Süre: 4sa.45dk.
Konaklama: Çadır
Tarih: 06.08.2012

Barbara ile 
Az kalsın odometresiz kalıyorduk bugün. Sabah Barbara’yla vedalaşıp çıktık. Biraz sonra odometrenin olmadığını fark edip geri döndük. Barbara’da o sırada koşu yapmaya çıkmış. Yolda rastlaşmasak, baya bir beklememiz gerekecekti. Neyse odometreyi alıp, yola çıktık. Bir yanlış yön kazası daha, tekrar Avusturya’ya doğru sürmüşüz yanlışlıkla. Baya vakit kaybetmiştik.

Yolda bolca bisikletli gördük. 7’den 77’ye herkes bisiklet kullanıyor. Aile boyu bisikletler gördüm. Çiftli bisikletin arkasına bağlamışlar küçük bisikleti ailecek geziyorlar. Öndeki biraz amelelik çekiyor ama görüntü mükemmeldi. Umarım bende bir gün, eşimle çocuklarımla böyle bir tura çıkabilirim. Hiç üşenmiyor bu Almanlar böyle şeyler için, spora da önem veriyorlar. Köylerden geçerken spor merkezleri görüyoruz.


Gergin bekleyiş, acaba sular çadıra ulaşabilecek mi?
Akşam olmasını beklemedi bugün kara bulutlar. Biz de erken davranıp, geçmiş deneyimlerimize dayanarak, yağmur şiddetlenmeden çadır atıyoruz, Tuna kenarında gördüğümüz ilk boşluğa. Tuna üzerinden çok büyük gemiler geçiyor. Nehrin genişliği çok dar çadır kurduğumuz yerde. Hatta normalden biraz hızlı giden bir geminin yarattığı dalgalar çadırı hafif yalamıştı. Başka yere de taşıyamıyorduk çadırı. Bütün gece tedirginlikle geçti, neyse ki; hiçbir gemi çadırı ıslatmayı başaramamıştı:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder