26 Eylül 2013 Perşembe

47.gün: Chelmsford-Londra (63km.)

Mesafe: 63km.
Süre: 3sa. 27dk.
Konaklama: Cevdet abinin evi
Tarih: 22.08.2012

İlk gün, 40 km. sonunda Avcılar’a vardığımızda, bundan 100 tane yaparsak Londra’da olacağız demiştik. Şimdi ise bugüne kadar gittiğimizin 40'ta 1'ini gittiğimizde Londra’da olacaktık. Sabah uyandığımızda karışık duygular yaşıyorduk. Turun son günü olduğu için üzüntülü, harika bir şey başardığımız için mutluyduk. Acı ve tatlıyı aynı anda sunuyordu bir kez daha bisiklet bize. Fazla yolumuz yoktu, topu topu 60 km. Köy yollarını takiben yoğun rüzgar altında ilerledik. Londra'ya yaklaşırken, olimpiyat düzenlemelerini görmeye başladık. Bisiklet yolları taze çizilmişti. Londra Olimpiyatları bitmişti vardığımızda, şehir paralimpik oyunlarına hazırlanıyordu. Burada bisikletçiler kask kullanıyorlar şehir içi de olsa ama pek kurallara uydukları söylenemez. Araba bile solluyorlardı.



Saat 6 sularıydı, işte son durak Londra. Tower Bridge, London Eye, Big Ben, Trafalgar Meydanı, Thames Nehri. Son çekimlerimizi burada yapıyoruz, hemen Big Ben’in altındaki Westminster köprüsünde. Bunun ardından bir anda hissizleşiyorum, hareketlerim yavaşlıyor. Pink Floyd’un Comfortably Numb’ı bu an için yazılmıştı belki de. Turun bittiğine inanamıyordum. Öte yandan heyecanlı, üzgün, sevinçli değildim.  Oysa düşlediğim bu değildi. Bağırıp çağırmak, havalara zıplamak, sevinçten ağlamak isterdim. Ama hissettiğim şey sadece hiçlikti. Neden böyle hissettiğimi hala bilmiyorum.


İşte bizim 47 günlük, 3828km.lik turumuzun hikayesi böyleydi.

5 yorum:

  1. Eh son günü okuyunca benide bir hüzün kapladı. Sanki hiç bitmeyecekmiş gibi geldi. Siz 47 gün pedalladınız ben 30 dk da tum fotograflara baktım tum yazıları okudum. Olmaz bıraz daha uzun surmelıydı.

    Velhasıl amacınıza hedefınıze ulastıgınız ıcın kendım yapmıs gıbı sevındım guzeldı. Daha detaylı gezılerınızı okumak umuduyla...

    Pedalınıza kuvvet..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz, bir yıl sonra anca yayınlayabildik. Geç oldu, güç olmadı.

      Sil
  2. tebrik ederim gerçektende ilham verici bir tur olmuş,süper

    YanıtlaSil
  3. bisikletforumda link bulunca hemen okudum . Bu kadar günü yazmak kolay değil ama fazla detay vermemişsiniz sanki sürekli yolda bisiklet sürmüşsünüz gibi bir havaya kapılıyor insan . Belgrad viyana passau dan başlayıp stuttgart a kadar bir rota çizdim öylesine ve kesiştiği yerler için birşeyler bulayım dedim ama belki de gidip keşfedin tadına varın diyorsunuzdur.
    Son fotoğraflarınızda bisikletle o kadar yol yapmışken köprüde yanınızdan geçenlerle ne kadar farklı duygu dünyasınızdadır kimbilir. Başarmışlığın hiçliğinin altında bir yerlerde dingin bir huzur tadı yok muydu?

    YanıtlaSil
  4. www.uzaklarayolculuk.com
    Buyrun Bisiklete Dair Herşey Var..

    YanıtlaSil