24 Temmuz 2013 Çarşamba

19.gün: Belgrad-Novi Sad (99km.)

Mesafe: 99km.
Süre: 4sa.58dk.
Konaklama: Boris’in evi( CS)
Tarih: 25.07.2012

Yola çok geç çıktık, dün içtiğin Sırp rakısı Şlavovitsaların etkisi anca geçmeye başlamıştı. Olsun, güneş batarken bisiklet sürmeye bayılıyorum zaten. Dağların, gökyüzünün, tarlaların renk uyumu harika oluyor. İnsan kendini Alice Harikalar Diyarından bir rol çalmış gibi hissediyor.

Bisiklet yolu bizi Sava nehrine çıkarmıştı. Tabela karşıya geçmemiz gerektiğini söylüyordu köprüden ama merdiven yoktu. Durum sonradan anlaşıldı, meğer adamlar asansör yapmışlar bisikletleri yukarı çıkarmak için. Bizim doğru dürüst bisiklet yolumuz bile yok adamların asansörü var yahu.

Şehre 20km. kala karanlık çökmüştü. Zifiri karanlıkta yol alıyorduk, öte yandan ışıklarımıza doğru gelen sinekler baya rahatsız ediyordu bizi. Gözlerimizi kısarak anca ilerleyebiliyorduk. Karlovçi’ye geldiğimizde durduk. Burası Osmanlı’nın, Avrupa’da en çok toprak kaybettiği, 1699 Karlofça Anlaşması’nın imzalandığı yerdi. İmzaların atıldığı binaya göz attık, tadilat yapılıyordu. Gece saatler yarıma gelirken Novi Sad’a vardık. Boris ile meydanki büyük kilisenin önünde buluştuk. Bu yönüyle benziyoruz sanırım Sırplara. Biz de olsa, camiden tarif ederdik.


Boris girişimci bir Sırp, dünyada çok yer gezmiş. Türkiye’yi ve Türkleri çok seviyor, birkaç defa gelmiş. Bize kardeşim diye hitap ediyordu.

Bilenler bilir, CS’de “one amazing thing i have seen or done” diye bir kısım vardır. Bazen okurum mesaj yolladığım kişilerin bu yazılarını. Boris’te 2003’teki tsunamiden kurtulan turistlerden biri olduğunu yazmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder