22 Temmuz 2013 Pazartesi

6.gün: Elhovo-Sliven (75km.)

Mesafe: 75km.
Süre: 4sa. 29dk.
Konaklama: Tatiana’nın evi (CS)
Tarih: 12.07.2012

Tuhaf bir his, gözünü açtığında farklı bir ülkede uyanmak; sanki eşini aldatmışsın gibi.
Sabah öğününü atlamıştık. Öğlen, ben kavarma, Ege balık güveç yemeyi tercih etti, biramız benim favorilerimden olan Çek birası Staropramendi. Yurt dışında ekmeğe para vermeye de alıştık tabi. Dilim başı 20 stotin. Bu arada bir bira 1 bira 1 leva civarında. Bulgaristan’da kullanmak için Globul sim kartı alıp, Sliven’de bizi misafir edecek olan CS’den Tatiana’yı aradık.
Sliven yolunda benzinliğin internetini sömürürken

Yol düzdü ancak bir hayli bozuktu, amortisörü kullanmak zorunda kaldık. Bu da bizi yavaşlattı. Yurdumun köy yollarına benziyordu, hani o gitmemiz, görmemiz gereken, yalnız bırakılmış, milletin efendilerine giden yollara.
Hava yine çok sıcaktı. Yambol şehrine vardığımızda acıkmıştık, konservelerimizi yedik, köfte ve pilaki. Sliven’de termik santraller karşıladı bizi. Soğuk savaş döneminin kasvetini anlatır gibi duruyorlardı karşımızda, güneş batmaya yüz tutarken.

Ev sahibemiz Tatiana'nın evine giderken
GPS adresi bulamadı, kaybolmuştuk. Bılgarka 31’i arıyorduk. Sora sora Bağdat bulunur hesabı, yarım yamalak Bulgarcamla, geç de olsa siteyi bulduk. Tatiana’ya 3.arayışımızda ulaştık. Bitkindik ve bir sürprizle karşılaştık. Kalacağımız daire 8.kattaydı ve asansör bozuktu. Tatiana’nın da yardımıyla çıkardık eşyalarımızı, pis, terk edilmiş daireye. Böceklerle birlikte duş aldıktan sonra, dinlenmeye çekildik. Nerede kalacağımızı bilmediğimiz için, böyle sürprizlere hazır olmalıydık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder